Informace

Medvěd - hledaný plakát


portrét

název: Medvěd
Další jména: Big Bears, Real Bears
Latinské jméno: Ursidae
třída: Savci
velikost: 1 - 3m
závaží: 300 - 700 kg
věk: 10 - 25 let
vzhled: hnědá, černá
pohlavní dimorfismus: Ano
Typ výživa: Omnivore (omnivor)
jídlo: u.a. Maso, bobule, hmyz
pomazánka: Amerika, Asie, Evropa
původní původ:
Spánek-probouzení rytmus: soumrak a noční
habitat: Les
přirození nepřátelé: ne
pohlavní dospělostAsi pět let
páření: Květen - červenec
těhotenství: 60 - 70 dní
velikost vrhu: 1 - 4 mláďata
společenské chování: Osamělé
Od zániku: Ano
Další profily zvířat lze nalézt v encyklopedii.

Zajímavá fakta o medvěda

  • Medvědi mají jen velmi špatné vizuální vnímání, ale voní skvěle.
  • Čím delší je průměrná zima v oblasti medvěda, tím déle se medvěd zimuje. Tímto způsobem může přežít měsíce bez potravy bez úhony.
  • Medvědi jsou od přírody osamělí. Pouze v období páření se setkávají dospělí medvědi.
  • Medvědi - s výjimkou lidí - nemají přirozené nepřátele, a jsou tedy na spodku potravinového řetězce.
  • Po narození si medvědí matka sama zvedá mláďata (maximálně 3). To může trvat až tři roky. Teprve potom budou koťata vyloučena ze své matky, protože je připravena se znovu pářit.
  • Medvědi jsou všežravci: ryby, ptáci, hmyz, bobule, kořeny, listy, drobní savci a dokonce ani mrkev nevyvolávají medvědy. Mimochodem, medvědi rádi jedí sladkosti, včetně medu, které mohou cítit jemným nosem.
  • Medvědi se obvykle vyhýbají osídleným oblastem lidí. Nicméně zejména v Severní Americe se často setkávají lidé a zvířata, protože hladoví medvědi voní odpadem z plechovek na odpadky svým jemným nosem.
  • Mnoho druhů medvědů je vyhrožováno nelegálními lovci a odlesňováním. Od počátku 19. století v Německu nebyli žádní medvědi.
  • Přes obrovskou váhu a jejich obvykle nemotorný vzhled jsou medvědi výborní plavci.